Mexico Firstgreenkey News

Green Key får endnu en søster: Nu kan campingpladser også bryste sig med skræddersyet bæredygtighedsmærke Greenkey

Green Key har i flere årtier været turismens bæredygtighedsmærke, men ordningen bliver nu målrettet de enkelte segmenter i oplevelseserhvervet. Først kom Green Restaurant og Green Sports Facilities, og nu introduceres Green Camping.

Campingpladser er ofte kendetegnet ved naturskønne beliggenheder og glade gæster. Men mange har også miljøbevidsthed dybt integreret i deres virksomheds-DNA. Det kan campingpladserne snart bryste sig med, når Green Key lancerer søsterordningen Green Camping.

Seks virksomheder har allerede levet op til kravene, da de var Green Key-certificerede, så startskuddet til ordningen har således allerede lydt. Og sekretariatschef i Green Key & miljøchef i HORESTA, Mikal Holt Jensen, glæder sig til at få endnu flere campingpladser med på ordningen.

 ”Bæredygtighed var det helt store fokus i turisme- og oplevelseserhvervet, inden coronaen ramte, og det er vi ikke i tvivl om vil blive tilfældet igen, når turisternes rejsemønstre igen finder tilbage til noget, der minder om normalen,” siger han, og fortsætter:

”Når vi lancerer Green Camping er det både for at anerkende de virksomheder, der gør noget for miljøet, og for at give gæsterne et letafkodeligt mærke at navigere efter. Det har været efterspurgt af både virksomheder og rejsende, og det glæder os nu at kunne imødekomme den efterspørgsel,” siger Mikal Holt Jensen.

For at bliver Green Camping-certificeret skal man leve op til en række krav, der blandt andet omfatter miljøledelse, rengøring, vandforbrug, fødevarer, energiforsyning og affaldshåndtering m.m.